Окръжната прокуратура в Габрово се е самосезирала за поставянето на градска

...
Окръжната прокуратура в Габрово се е самосезирала за поставянето на градска
Коментари Харесай

Разследват пейки и чешми в Габрово за по 7000 лв.

Окръжната прокуратура в Габрово се е самосезирала за слагането на  градска чешма за към 7000 лева, оповестява bTV. 

В края на предходната годин а парк " Колелото " се снабдява със слънчева скамейка и чешма вид " фонтанка ".

Месец по-късно в групата " Граждански надзор Габрово " стартират да постъпват сигнали за неприятното положение на новите придобивки.

От общината е поискана информация за разноските, само че не им е предоставена тази информация. Данни за изразходваните средства получават обаче от Националния поверителен екофонд, който финансира плана и също стартира инспекция.

" Всяка от тези пейки коства по почти 17 000 лева с Данък добавена стойност, а чешмичката е на стойност 7100 лв. с Данък добавена стойност ", сподели Надя Колева, админ на групата " Граждански надзор за Габрово ".

От инспекция във компанията производител на култивиран отливки се оказва, че индустриалната цена е 10 пъти по-ниска от тази , която общината е платила на компанията реализатор.
 Нямало пейки по 10 хиляди лв., изяснява Фандъкова
Нямало пейки по 10 хиляди лв., изяснява Фандъкова

Проверяват планове на " Джи Пи Груп " за ремонта на столичния център

За плана " Крачка в акомодацията към климатичните промени " общината е получила стопроцентово финансиране от Националния поверителен екофонд в размер на малко над 44 000 лв. без Данък добавена стойност. Монтирани са две умни пейки, чешма и датчик за отчитане качеството на въздуха. Предвидена е и сума за провеждането на събитие с еконасоченост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР